Publikálunk

Valamikor a 90-es évek elején jelent meg először a TOP GUN című magazin, mely kizárólag katonai repüléssel foglalkozott és mondhatom, kuriózum számba ment abban az időben. Az első lapszám az akkor favoritnak számító F-14-esről írt, de sajnos arról lemaradtam, de onnantól kezdve már alig vártam a következő számok megjelenését, és ezzel kezdetét vette egy új fejezet az életemben. Ámulva nézegettem a képeket, és olvastam a cikkeket, hiszen addig csak nagyon kevés forrásból lehetett ilyen információkhoz hozzájutni, főleg a nyugati repülőtechnikákról. Ez a „mániám” az eddigi életem során végig elkísért és mondhatni, most már jó ideje én is benne élek, sőt…

Egy fotópályázat kapcsán kerültem először közvetlen kapcsolatba az újsággal, melyet egy MIG-29-es és egy F-14-es géppárt ábrázoló fotóval sikerül megnyernem, és nagyon büszke voltam életem első újságban megjelent fotójára, nem is sejtve, hogy valamikor én is cikket írhatok a magazin jogutódjának számító ARANYSAS-ba.

Az első vidseli éleslövészetem alkalmával kaptam lehetőséget, hogy a gyakorlaton ne csak munkavégzőként hanem „fotósként” is rész vehessek igaz, akkor még nem is gondoltam, hogy ezek a képek egész sor médiumban meg fognak majd jelenni, beleértve az Aranysas-t is. Majd három év elteltével kaptam meg az első igazi felkérést, melyhez nem csak képeket kellett küldenem, hanem a szöveget is nekem kellett megírnom. Ez nehéz diónak bizonyult, főleg ha valaki ismeri irodalmi és nyelvtani képességeimet, így minden segítség jól jött. Végül is remélhetőleg egy „külsős” számára is érdekes cikket sikerül összehozni, mely a gyakorlatot főleg a műszakiak szemszögéből mutatja be, és belátást biztosít egy kicsit a kulisszák mögé is.

A cikk megírásában köszönetet mondok mindenkinek, aki részt vett a gyakorlaton és segítette a „másodlagos” feladatomat! A cikk kivitelezéséért és referálásáért pedig külön köszönetet szeretnék mondani: Szórád Tamásnak, Paulik Lottinak és Polonyi Zsoltnak!

 

IMG_3312    IMG_3314

IMG_3315    IMG_3316

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s